• COR Schetsbeeld2

    Klachten

    welke en voor wie?

06 340 635 78 | mesologie@live.nl       

Ziekte van Lyme

De ziekte van lyme is een zeer complexe aandoening. Een besmetting is vaak niet zeker uit te sluiten of te bevestigen.

Ook van de symptomen die bij lymeziekte voorkomen, is niet altijd zeker te zeggen of ze door een borrelia besmetting worden veroorzaakt of door andere factoren. Mensen die besmet zijn met lyme hebben vaak zeer vage klachten welke op den duur chronisch worden. Er is een lijst met symptomen van de ILADS en een symptomenlijst op lymenet.nl.

Vermoeidheid

Mensen zijn vaak zeer vermoeid en toch niet kunnen slapen, pijnlijke benen, gewrichtspijnen, darmklachten, zenuwstoornissen, moeite om scherp te zien, kortademig. Te veel om op te noemen. Vaak worden er verkeerde diagnoses gesteld. Dan denkt men aan reuma, ME, ALS, prikkelbaardarmsyndroom waar eigenlijk lyme de achterliggende factor is. Mensen voelen zich vaak onbegrepen door hun omgeving. Het is vaak niet uit te leggen hoe moe men is en hoe ze zich voelen.

Voeding aanpassen

Door een borreliose besmetting kunnen tekorten ontstaan in bepaalde nutriёnten. Natuurlijk is de besmetting niet de enige oorzaak van deze tekorten, maar meer de druppel die de emmer doet overlopen. De infectie kan zich namelijk alleen verspreiden als er door dysfuncties een verminderde afweer is. Binnen de orthomoleculaire therapie kunnen de tekorten worden aangevuld door de voeding aan te passen en/of deze te suppleren. De voeding moet gericht zijn op: ontstekingsreacties verminderen, immuunsysteem ondersteunen, vertering ondersteunen, bestrijden candida infectie of andere schimmelinfecties, hormonale systemen balanceren, detoxificatie ondersteunen.

Therapeutische mogelijkheden

Mesologie heeft veel therapeutische mogelijkheden om in te zetten bij de ziekte van lyme. Mesologie heeft als kenmerk dat alle aspecten van een persoon betrokken worden in de diagnostiek en behandeling. De behandeling van de ziekte van lyme kan niet succesvol zijn als slechts een deel van de problemen wordt aangepakt. De borrelia bacterie heeft daarvoor teveel ontwijkingsmogelijkheden en de kans op recidieven is dan groot. De brede kijk van de Mesologie is erop gericht om alle systemen in het lichaam gezamenlijk te ondersteunen. Naast de middelen die wij al in onze praktijk toepassen, waaronder voedingsadvies, leefregels, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en Ayurvedische of chinese kruiden, zijn er een aantal kruiden die bij de ziekte van Lyme zeer effectief zijn gebleken.