Welke klachten en voor wie2022-10-03T14:32:52+01:00

Klachten

welke en voor wie?

06 340 635 78 | mesologie@live.nl

Welke klachten en voor wie

Wij behandelen iedereen met klachten en mensen die graag preventief werken om chronische klachten te vermijden. Iedereen wil graag een gezond, vitaal en lang leven waarin we heerlijk kunnen genieten.

Bij sommige mensen komen er toch wat meer belemmeringen in de vorm van kleine klachtjes. Hier geeft het lichaam al aan dat het zijn evenwicht niet helemaal meer kan bewaren en het lichaam geeft op deze manier aan dat er sommige dingen mogen veranderen. Deze veranderingen kunnen soms van cruciaal belang zijn om grotere klachten te voorkomen. Soms zijn het maar kleine aanpassingen die voor een heel groot gewenst en positief resultaat zorgen.

Wij zoeken naar de oorzaak van de klachten en houden daarbij rekening met alle facetten van de mens: lichaam én psyche. Dat houdt in dat niet alleen de ziekte wordt behandeld, maar ook de oorzaak waardoor de ziekte is ontstaan. Dit geeft bij veel chronische klachten vaak de sleutel tot genezing of verlichting van de klachten.

Waarvoor kunt u terecht?

In preventief opzicht kunnen wij veel voor u betekenen, omdat disfuncties in een vroegtijdig stadium opgespoord en bijgestuurd kunnen worden voordat zij zich in een ziekte manifesteren.

Als palliatieve therapie kunnen wij bijwerkingen en klachten van medicijngebruik aanzienlijk verminderen zodat de kwaliteit van het dagelijks leven aanzienlijk verbetert.

Diabetes2022-10-03T14:17:27+01:00

Uit ervaring weten wij dat diabetes type II omkeerbaar is. (Dit is ook wetenschappelijk vastgesteld) Ook als u al metformine, gliclazide of andere reguliere tabletten slikt om de bloedsuiker stabiel te krijgen. Door de dysfunctie in het lichaam op te lossen bent u zeer snel van het etiket diabetes type II af. Als u Diabetes type I heeft en u spuit al insuline is onze ervaring dat na enkele consulten de eenheden die u spuit naar beneden kunnen. 

Hoofdpijn en migraine2022-10-03T14:17:56+01:00

Een van de naarste symptomen als het lichaam in dysfunctie is, is toch wel hoofdpijn en migraine. Het geeft een enorme verstoring in ons functioneren wat gevolgen kan hebben op je omgeving, zowel prive als werk. Onze ervaring is dat na een aantal consulten de hoofdpijn  helemaal weg is en blijft.. Mensen krijgen een heel ander leven en dat is goud waard. 

Allergieen en voedselintolleranties2022-10-03T14:18:14+01:00

Niets is zo vervelend als je klachten krijgt als je iets gegeten hebt. Soms weet je precies nog welk voedingsmiddel verkeerd ging maar soms ook niet. Wij kunnen precies uittesten welke voedingsmiddelen problemen geven. Maar ook aangeven welke voedingsmiddelen echt superfood voor jou is. Ons doel is om het lichaam weer zo te herstellen dat je geen klachten meer hebt en je heerlijk kunt genieten van eten. ( denk aan lactose, gluten)

Huidaandoeningen2022-10-03T14:18:41+01:00

Vaak zien wij huidproblemen die zijn ontstaan omdat er dysfuncties zijn  in het lichaam, Door er allerlei zalfjes op te smeren met corticosteroiden kunnen de klachten weggaan maar wat mensen niet in de gaten hebben dat deze huidklachten  een symptoom zijn van problemen die zich afspelen in het lichaam. Door er zalf of creme met corticosteroiden op te smeren, denken mensen dat het weg is. Maar niets is minder waar. Het probleem gaat zich op een andere manier manifesteren en kunnen andere klachten onstaan, want het lichaam wil toch aangeven dat er een dysfunctie is in het lichaam. Wij gaan deze dysfunctie opzoeken. Het kan een voedingsmiddel zijn of  misschien is er een tekort van een bepaald mineraal of vitamine.  U kunt in ieder geval snel van uw klachten af zijn.

Daarnaast adviseren wij huidproducten te gebruiken die vrij zijn van allerlei chemische stoffen. Wij adviseren LAKSHMI. Wat 100% biologisch en ecologisch is. 

Mentale klachten2022-10-03T14:18:59+01:00

Steeds meer mensen kampen met stemmingswisselingen of depressies. Zelfs op jonge leeftijd. Dat is natuurlijk vreselijk. Er kunnen een aantal redenen zijn voor deze klachten. Hormonaal, virussen, thuissituatie, laag zelfbeeld en nog vele andere oorzaken. Wat wij veel zien in de praktijk is een dysbalans in de hormonen of dat het Ebstein Barr virus ( EBV)  aanwezig is in het lichaam. De hormonen serotonine en dopamine moeten voldoende aanwezig zijn in het lichaam. Ze worden onder andere gemaakt in de darmen.  Het gevolg van mensen  met darmproblemen zie je vaak dat er ook depressie of stemmingswisselingen zijn. Door de darmproblemen op te lossen zie je vaak ook de stemmingswisselingen veranderen. Maar onderschat een virus niet zoals het EBV. Veel mensen hebben virussen bij zich zonder dat ze het weten en deze kunnen ook lusteloosheid, vermoeidheid en depressies veroorzaken.  Denk ook een een dysbalans in de mineralen huishouding of een tekort aan vitaminen. Na 1 of twee consulten zijn wij er al meestal achter waar het probleem ligt. Denk ook aan Burnout !!

Spijsverteringsproblemen2022-10-03T14:19:16+01:00

maag-, lever-, darmklachten zoals buikpijn, spastische darm, obstipatie, diarree, misselijkheid, opgeblazen gevoel, zuurbranden, voedselintoleranties, aambeien. Klachten vanuit de darmen staan als basis voor heel veel andere ziekten. De darmen moeten goed functioneren en dit kan ze als ze de juiste voedingsmiddelen krijgt en de juiste hoeveelheden. Wij kijken en kunnen u precies vertellen welke voeding super voeding voor u is en welke u moet laten staan. Door een hele simpele verandering in uw voedingspatroon kunnen al grote veranderingen te weeg brengen. Tevens kijken wij of er tekorten zijn in de vitaminen en mineralen huishouding. Ook stress is van grote invloed op de darmen. Verkeerde voeding is ook stress voor de darmen. 

Spier- en gewrichtsklachten2022-10-03T14:19:34+01:00

reumatoïde artritis, fibromyalgie, stijfheid, pijn zijn bijna altijd klachten die zijn ontstaan als gevolg door iets anders. Denk aan virussen of dysbalans in de mineraal huishouding,  slijmvlies problemen of het immuunsysteem kan niet meer fatsoenlijk werken omdat er een dysbalans is in het lichaam. Ook hier boeken wij gelukkig snel resultaat. 

Keel-, neus-, en oorklachten2022-10-03T14:20:26+01:00

chronische keelontstekingen, verkoudheden, chronische oorontsteking Deze klachten zijn gemakkelijk te behandelen. Zeker bij kleine kinderen die op jonge leeftijd veel ziek zijn of verkouden. Kleine kinderen reageren heel snel op de behandelingen en vaak zijn er maar een paar behandelingen nodig.

Menstruatie- en overgangsklachten2022-10-03T14:21:02+01:00

PMS, endometriose, opvliegers, nachtzweten. Menstruatie klachten hoor je veel bij jonge meisjes en die gaan dan aan de pil als oplossing. Niets is minder waar. Het lichaam gaat nog meer in dysfunctie en de vermoeidheid neemt erg toe. De pil is funest voor het lichaam. Daarom adviseren wij om eerst te kijken naar eventuele dysfuncties en deze op te lossen waardoor de klachten verdwijnen. Wil men toch aan de pil kunnen we daarnaast kruiden adviseren die het lichaam ondersteunen. Dit pil heeft namelijk een sterke negatieve invloed op de lever met alle gevolgen van dien. 

Urinewegen2022-10-03T14:21:15+01:00

chronische blaasontsteking, terugkerende nierstenen, vaginale infecties. Deze symptomen hebben allemaal de grondslag dat het lichaam niet in balans is. De oorzaak is divers en bij iedereen anders. Wij kijken waar de dysfuntie en lossen dit samen met u op. Denk daarbij aan voeding, vitaminen en mineralen. Ook kan een virus dit veroorzaken  en zullen wij het virus behandelen en weghalen. 

Longklachten2022-10-03T14:19:54+01:00

astma, bronchitis, benauwdheid, chronische luchtweginfecties zijn hele nare symptomen die aangeven dat er een dysfunctie is aan de longen. Niets is zo beangstigend dan benauwdheid of een ander symptoom aan de longen. Problemen van de longen zijn vaak secundair en kunnen ontstaan vanuit problemen uit de darmen. Of er is een mechanische probleem. Het is fijn dat wij de oorzaak snel kunnen oplossen en snel een alternatief kunnen bieden dan de bekende pufjes. Deze pufjes hebben uiteindelijk een negatief effect op het bindweefsel in de longen. Door een vitalizer te ademen krijgt u een betere kwaliteit lucht binnen. Hierdoor krijgen de longen een hogere zuurstofgehalte binnen en dit zie je gelijk in de testen. ( U ziet het gelijk en voelt het ook gelijk)  Doordat  er meer zuurstof in het lichaam komt, kunnen de dysfuncties snel oplossen in het lichaam en kunnen de longen zeer snel verbeteren of zelf herstellen. Er wordt hierbij ook gekeken naar de voeding en de rest van het lichaam. Want de dysfuncties zijn ergens door ontstaan en dat moet wel veranderd/ opgelost worden. Anders kunnen de symptomen weer terugkomen. 

Chronische vermoeidheid2022-10-03T14:26:56+01:00

M.E., burn-out, Ms, ALS, Deze symptomen zijn heel vaag en heel vervelend. Deze namen geven een aantal symptomen weer maar eigenlijk weet men niet wat het nu precies is. Het enige wat men weet is dat het immuun systeem niet goed werkt. Gelukkig kunnen wij zeer snel erachter komen wat het achterliggende probleem is en kunnen wij dit samen met u snel oplossen.

Staat uw ziekte of dysfunctie er niet bij of heeft u symptomen waarvan u zich afvraagt wat het is. Bel gerust. Geen klacht is ons vreemd. En wij kunnen veel. Het aantal behandelingen is gemiddeld 6. Dus wij streven ernaar dat er snel een oplossing is. 

TEVENS ALLE ZIEKTEN DIE ZIJN ONTSTAAN DOOR VIRUSSEN !!!

Wij kunnen in zeer korte tijd de belasting van het virus behandelen en weghalen. Wij helpen u graag om de balans weer te herstellen.

Wij zijn een aanvulling op de reguliere geneeskunde en ik werk daarom ook graag samen met artsen om voor u een zo optimaal resultaat te behalen.

Ga naar de bovenkant