• COR Schetsbeeld2

    Huidcoach

    De schoonheid van de huid weerspiegelt de gezondheid

06 340 635 78 | mesologie@live.nl       

Vata

Kenmerken van een Vata-persoon

U heeft een smal postuur, u bent snel en beweeglijk, u bent enthousiast, opgewekt en positief. U heeft aanleg voor nervositeit, een onrustig gevoel, wisselende stemmingen, stress en een onregelmatig slaap- en voedingspatroon.

De volgende invloeden kunnen Vata-personen verstoren

Te veel activiteiten, doen doen doen, piekeren, vaak en overmatig sporten, veel reizen, onregelmatige levensstijl, koude voeding en dranken, voeding die droog en heet gekruid is en een samentrekkende werking heeft, roken , alcohol en koud winderig weer. Als Vata verhoogt is veroorzaakt dit een droge huid, veel kleine rimpeltjes, vroegtijdige veroudering van de huid, een te lage talgproductie en een rusteloos gevoel.

Advies voor een Vata-type

Drink voldoende water, het liefst warm. Breng meer regelmaat in uw levensritme en neem vaker de tijd om rustig te ontspannen. Gebruik voeding die warm, vettig en zwaar is en vooral zoet of zout van smaak is. Lakshmi heeft de Vata-productlijn ontwikkeld die bijzonder rijk is aan kostbare, koude geperste oliën zoals teunisbloemolie, musk rose olie en jojoba-olie. Deze producten zijn voedend, beschermend en bijzonder vocht herstellend dankzij de toevoeging van malva, Aloë Vera, althea en sesamolie.