06 340 635 78 | mesologie@live.nl       

Scenar

SCENAR is de naam van het apparaat en het effect op het menselijke lichaam.

Self Controlled Energy Neurone Adaptive Regulator

 • verlicht de pijn;
 • heeft een helende werking;
 • vergroot de beweeglijkheid van de gewrichten;
 • heeft een energiebevorderende werking;
 • kan het herstelproces versnellen bij blessures, na een operatie en veel meer.

Het lichaam wordt getraind om zichzelf te herstellen.

De Scenar komt vanuit de russische ruimtevaart. Russische wetenschappers kregen de opdracht apparatuur te ontwikkelen, die voor de goede gezondheid van hun kosmonauten in de ruimte kon zorgen. Zonder het gebruik van farmaceutische medicamenten, aangezien een ziekenhuis en ambulance in die omgeving niet bereikbaar zijn. Meer dan 50.000 geanalyseerde behandelingen hebben geleid tot de huidige behandelmethode en de Scenar-apparatuur.

Scenar-therapie is een behandelmethode die zulke geweldige resultaten boekt. In de afgelopen dertig jaar dat deze therapie is ontwikkeld, zien de artsen en therapeuten die ermee werken steeds weer positieve resultaten, die zowel door de klinische statistieken als de ervaringen van patiënten worden onderschreven. Ziektes waarbij het tot nu toe vooral om symptoombestrijding ging, kunnen met behulp van Scenar-therapie snel, intensief en langdurig verbeteren.

Scenar-therapie helpt het lichaam zichzelf te herstellen. Als pijnbehandeling en pijnbestrijding is Scenar-therapie een snel en effectief hulpmiddel en zeer effectief bij (sport)letsel.
Scenar-technologie is een doorbraak in de gezondheidszorg voor de behandeling van chronische pijn en langdurige ontstekingen.

Een Scenar-behandeling activeert het hele lichaam in plaats van het onderdrukken van symptomen. Daarom wordt na de behandeling niet alleen de pijn minder, maar treedt ook algehele verbetering op en krijgt men meer energie.

Hoe werkt de Scenar?

De werking van het Scenar-apparaat is op basis van impulsen die op zenuwsignalen lijken. Het Scenar-apparaat reageert wanneer het op de huid wordt geplaatst. Het meet de weerstand van huid en produceert de impulsen. Via het zenuwstelsel worden de impulsen verwerkt. Tijdens dit proces verandert de weerstand van de huid, waardoor het apparaat steeds weer nieuwe impulsen produceert. Hierbij is elke nieuwe impuls anders dan de vorige, waardoor er geen gewenning ontstaat. De regulering gaat door tot de weerstand van de huid niet meer verandert. Dan is de blokkade in het lichaam overwonnen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het principe van Biofeedback.

De positieve effecten van Scenar-therapie:

 • geen bijwerkingen
 • direct vermindering van pijnklachten en vochtophoping
  (oedeem)
 • ontstekingsremmend en koortsverlagend
 • herstelt de stofwisseling
 • verbetering van de bloedsomloop
 • meer energie en beter slapen
 • versterking van het immuunsysteem
 • wetenschappelijk bewezen resultaat

Waarbij is Scenar-therapie in te zetten?

Vooral pijnmanagement tot het domein van de Scenar-methode. Zoals bij aandoeningen van het schoudergewricht (frozen shoulder), pijn in de rug, (actieve) slijtage aan knie- en heupgewrichten, slijmbeursontstekingen, pijnlijke functiestoornissen zoals het carpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog, pijnlijke achillespees, een hernia enz.

Contra-indicaties


Uit voorzorg is een absolute contra-indicatie het dragen van een pacemaker of andere implantaten die mogelijk door elektromagnetische impulsen in hun werking zouden kunnen worden gestoord. Relatieve contra-indicatie is er voor behandeling direct boven een tumor, verse trombose of boven de baarmoeder tijdens de eerste maand van een zwangerschap.