• COR Schetsbeeld2

    Huidcoach

    De schoonheid van de huid weerspiegelt de gezondheid

06 340 635 78 | mesologie@live.nl       

Pitta

Herkent u zich in het Pitta type?

Dan heeft u veel van de volgende kenmerken: u heeft een normaal postuur, u bent energiek, daadkrachtig en efficiënt, u bent punctueel en houdt van mooie dingen. U heeft veel vuur (warmte) in u en een vurig temperament. U heeft aanleg voor hoge bloeddruk en u kunt snel prikkelbaar zijn of boos worden.

De volgende invloeden kunnen Pitta verstoren:

Te veel heet gekruide voeding en gefermenteerde voeding zoals kaas en yoghurt, een overmatig gebruik van voeding die zout en zuur van smaak is, roken, alcohol en de blootstelling aan te veel zon. Als Pitta te hoog is veroorzaakt dit een overgevoelige, snel geïrriteerde, warme en rode huid, verwijde haarvaten en een opgejaagd en explosief gevoel in het lichaam.

Voor het behouden van een mooie jeugdige huid heeft Lakshmi het volgende advies:

Creëer een betere balans tussen rust en activiteit in uw leven. Gebruik niet te veel voeding die koud, zwaar, zuur, vet en heet gekruid is, maar gebruik in plaats daarvan voeding die zoet en licht is en een samentrekkende werking heeft. Drink en eet alles op een middelwarme temperatuur en gebruik voor een bad of douche middelwarm water.
Lakshmi heeft een productlijn ontwikkeld die de gevoelige Pitta huid kalmeert en die niet irriteert. De producten bevatten alleen zuivere kruiden en plantenoliën en worden daardoor goed door de huid verdragen. Ook beschermen en verzorgen de producten zodat deze tot rust komt.