• COR Schetsbeeld2

    Klachten

    welke en voor wie?

06 340 635 78 | mesologie@live.nl       

Broze botten

Eén op de drie vrouwen boven de vijfenvijftig heeft botontkalking.
Eén op de zes mannen ook.

Als je botten te bros worden, heb je snel een gebroken heup of zakken de wervels op elkaar. Bros is ook de naam van een reep van chocola. Ik wist niet dat ze nog bestonden, maar ik zag ze vorige week nog liggen. Snijd zo’n Bros-reep doormidden en dan weet u hoe uw gezonde botten zijn gebouwd. Een soort skelet van cellen, met daartussenin de massa (bij de repen is dat lucht).

Eiwitten, kalk, magnesium en silicium…

Voor een gezond botskelet hebt u goede eiwitten nodig, voor de massa ertussenin hebt u kalk nodig, maar ook magnesium en silicium. Mij een zorg, roept u misschien, ik drink melk, mij kan niets gebeuren. Maar vergis u niet. Melk bevat eiwitten die het bloed zuurder maken en zuur moet worden gecompenseerd door kalk. De kalk uit de melk is daar niet eens voldoende voor en dus wordt er kalk (calcium) uit uw botten gehaald. Melk maakt uw botten dus eerder broos dan sterk! Voor sterke botten hebt u ook nog magnesium en silicium nodig, en zink en koper. Deze mineralen worden vooral in een zuur (maag- en darm)milieu opgenomen. Maar melk neutraliseert juist maagzuur, waardoor deze mineralen moeilijker worden opgenomen.

Groente, granen, noten en zaden…

Afrikaanse vrouwen hebben minder botontkalking dan Europese vrouwen. Toch eten ze bijna geen zuivel. Ze krijgen hun calcium uit groenten, granen, noten en zaden! En Afrikaanse vrouwen krijgen meer zon. Goed voor vit. D3, die ook onmisbaar is voor sterke botten. Als laatste hebt u vit. K nodig. En daarvoor moet u een goed werkende darmflora bezitten. Zo is de cirkel rond. Want voor een goed werkende spijsvertering en darmflora moet u bij de Mesoloog zijn.